Review: Achter gesloten deuren

Achter Gesloten Deuren van “BA Paris”, is het nieuwste buzz boek bij hebban.

Dat “buzzen” is zo leuk! 50 Hebban-lezers krijgen tegelijk het boek en laten dat vervolgens weten via social media, zoals Twitter, Facebook, Instagram en of Pinterest. Met als gevolg een enorme boost aan aandacht voor het boek. Ook tijdens het lezen wordt er van de lezer gevraagd om berichten te plaatsen. En tot slot het schrijven en delen van de recensie.
Leuk is dan ook om die reacties bij elkaar te zien, bijvoorbeeld op Twitter door te zoeken op #hebbanbuzz.

Achter Gesloten Deuren is een grote hit in Groot-Brittannië, en het wordt nu ook in Nederland groots onder de aandacht gebracht. Op 11 oktober komt het boek uit, dus het mogen lezen van een voorpublicatie is heel bijzonder.

Het verhaal
Het boek gaat over Grace. Ze leeft in het perfecte plaatje, prachtig huis met de ideale man, hij is knap en geslaagd als advocaat die het opneemt voor mishandelde vrouwen.
Maar waarom ziet niemand Grace in het openbaar zonder jack aan haar zijde? En waarom heeft het huis meer weg van een fort?
Voor Grace begint haar huwelijk als een sprookje, maar op huwelijksreis wordt die droom doorgeprikt en is dat het begin van een nachtmerrie. En de klok tikt door.

“Wat is er gebeurd vroeg ik?.” “Je droom is voorbij.”

Het boek
Vanaf het begin boeit het verhaal me. De hoofdstukken zijn afwisselend geschreven in heden en verleden. Zo leren we Grace kennen in het leven van nu waarin ze zich met moeite staande weet te houden in haar perfecte” leven. En het verleden waarin we lezen hoe het allemaal begon voor Grace: als een sprookje om als snel te veranderen in een nachtmerrie waarin angst constant de boventoon voert.

“Angst is het beste afschrikmiddel dat er bestaat.”

Hoewel er geen bloed vloeit, weet de schrijfster de lezer meteen een beklemmend gevoel te bezorgen die niet meer weggaat. Halverwege is het misselijkmakend om de beweegredenen van Jack te leren kennen. Het enige waar je als lezer op kan hopen, is dat er op tijd iemand komt om Grace te helpen. Helaas wordt die wens snel om zeep geholpen, Jack blijkt zeer uitgekookt en heeft werkelijk alles uitgedacht en voorbereid. Het lijkt uitzichtloos.
De ontknoping is dan ook verrassend, waarbij de geloofwaardigheid op het randje hangt, maar de opluchting die volgt zorgt dat je dat door de vingers ziet.  En soms ben je gewoon blij dat een boek uit is.

Mijn mening
Het is een zeer goed boek, het laten voelen van de beklemmende angst door het hele boek heen is goed gelukt. Het leest makkelijk, de afwisseling van de heden en verleden hoofdstukken doen daar ook goed aan. Langzaamaan ontwikkelt zich een onvoorstelbaar verhaal. Af en toe vond ik de plannen van Jack echt misselijkmakend, en dan gebeurde er nog niet eens wat, alleen het idee was al erg genoeg om me een onbehaaglijk gevoel te geven. Als je als schrijver dat voor elkaar weet te krijgen, neem ik er mijn petje voor af.

Social Media
Mijn eerste Twitter-posts zijn online, het zijn een paar quotes die de sfeer van het boek goed weergeven.

11 oktober is er een boekflasmob, waarbij aan de lezers wordt gevraagd om die dag een foto te plaatsen op socialmedia ovv #achtergeslotendeuren en  #ba paris om het boek op de dag van verschijning een enorme boost te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post