Er was eens… Lees anders,Review Marieke las eens wat anders in april (2016)

Marieke las eens wat anders in april (2016)

Uitdaging, lees eens wat anders. Altijd maar boeken lezen uit je eigen comfort zone? Er is zoveel meer te lezen!

Maar wat als je al uit diverse genres leest? Hebben weet raad en geeft een boekentip:

Het Smelt van Liza Spit

Oja, dat boek had ik inderdaad al eens voorbij zien komen, en dat boek had ik dus NIET op mijn NTL lijstje gezet. Het was niets voor mij!
Buiten mijn comfort zone dus, dat is wel duidelijk.

Maar de uitdaging aangaande heb ik het boek gevonden en nogmaals de korte inhoud gelezen; “Drie Vlaamse kinderen in een bloedhete zomer, jongens worden pubers, Eva mag meedoen of oprotten, een keuze die geen keuze is.”
De recensies zijn positief, ik lees ze verder niet, eerst zelf maar beginnen met lezen.

Het verhaal draait om Eva, ze is opgegroeid op in een klein dorpje, en was veel samen met Pim en Laurens. Haar familie, vader, moeder, broer Jolan en kleine zus Tesje.
De tijdslijn verspringt tussen heden en verleden. Er zijn drie verhaallijnen, het opgroeien van Eva en haar vrienden, de zomer van 2002, en het heden. 
Het is duidelijk is dat er vroeger bepaalde dingen zijn gebeurd, maar welke, dat blijft erg lang vaag. Het verhaal wil me niet echt boeien. 

Als ik lees zit ik wel direct in het verhaal, maar als ik het boek wegleg, is het gevoel ook weg en heb ik niet de drang om het weer op te pakken en verder te lezen. Pas ver over de helft van het boek begint het me te boeien, nu worden ook eindelijk wat gebeurtenissen uitgelegd. De dood van Jan, het disfunctioneren van het gezin, en de zomer van 2002. Langzaamaan komen de verhalen samen tot de climax in het heden.

Het is mijn boek niet, dat ligt niet aan de wijze van schrijven, want het is goed te lezen, de personages komen goed tot leven voor me, ook het einde is goed en had ik niet verwacht.
Het verhaal is (na de helft) boeiend genoeg, maar het is meer de trage opbouw, het wel erg lang wachten op de een tipjes van de sluier die wordt opgelicht. En ik blijf met veel “waarom” vragen zitten.

Kortom, een interessant uitstapje naar de (Vlaamse) literatuur, maar dat was voorlopig ook wel even genoeg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post