Sinterklaasboeken

Al sinds mijn kinderen klein zijn haal ik sinds 2004 elk jaar bij de supermarkt in de weken voor Sinterklaas, de gratis Sinterklaasboeken.
Een leuke actie van de supermarkt en een paar A merken, om de klanten te binden. Bij zoveel pakken koffie of soep, 1 gratis boek, 3 weken lang.

Het betekent wel dat we een flinke voorraad koffie en soep aanschaffen, maar dat heb ik er wel voor over.
Behalve deel 1 van 2004 is de serie compleet. En ik mis de drie boeken van 2014 die ik ergens heel erg goed heb opgeruimd (-_-).

In het eerste jaren werden de boeken geschreven door bekende schrijvers zoals Sjoerd Kuyper, Paul van Loon en Imme Dros, daarna zijn er andere bekende Nederlanders gevraagd om een Sinterklaasboek te schrijven. Dit jaar zijn dat oa Katja Schuurman en Wesley Sneyders.

Het leuke is, dat boeken totaal verschillend zijn. Niet alle verhalen zijn even leuk, maar aan de meeste had ik zelfs plezier bij het voorlezen en de illustraties zijn elke keer prachtig.
Al een paar jaar zijn onze kinderen echte pubers en nu valt er niet zoveel meer voor te lezen, maar toch blijf ik de boeken sparen, gewoon omdat het kan!

Alle boeken zijn prachtig geïllustreerd, ook steeds door verschillende. illustratoren.

Mijn favoriete verhaal: “Schimmel is ziek”
Mijn favoriet van illustraties: “Sinterklaas is ziek’
Mijn favoriete voorraad soep (-_-).

3245b00bbbfdeb1acac738d78754565c.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post