Er was eens… Overig Nieuwe boeken

Nieuwe boeken

Genieten van een bookstore-day boekenbon

Weet je het nog? 25 april 2019 was het Bookstore day. Een dag waar de boekhandel centraal staat. Een dag waarop boekwinkels speciale aanbiedingen hebben en vaak iets organiseren als lezingen of signeersessies. Ik ging naar Utrecht en had een leuke dag, ik kocht een stapel boeken en schreef er een blog over. Met die blog won ik een boekenbon en zo kon ik nog een tweede keer ‘los’.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Zodra de bon binnenkwam via de email heb ik die gelijk geprint en ben ermee naar de boekhandel gegaan. Er lag een boek dat ik de vorige keer had laten liggen: De bijenhoudster van Meredith May en die was nu dus voor mij. Ook vond ik een nieuw boek: Een plek voor ons van Fatima Farheen Mirza. Daar had ik een ebook-aanbieding van gemist, maar nu heb ik het boek in huis.

Deze twee boeken knabbelden al een flink stuk van mijn boekenbon af, maar er was nog over. Toen ik een email kreeg over een ebook weekendaanbieding van Geheim leven van Carla de Jong heb ik ook niet geaarzeld en die besteld. Later bleek dit niet de slimste keus, want een paar dagen later zag ik dat het ebook ook in de augustus selectie zat van Bookchoice. 

Vervolgens bleef de bon een tijdje liggen. Tot de meet-up van Hebban in Bilthoven op 31/7. Daar kocht ik niets (O wat had ik graag even rondgesnuffeld in die winkel), maar ik kreeg wel een tas met een mooi ingepakt boek mee naar huis. Thuis uitpakken! Heerlijk. Een voor mij persoonlijk uitgekozen boek, ik was zo nieuwsgierig. Eenmaal uitgepakt bleek het een schot in de roos wat keuze betreft (De acht of negen levens van Stella Fortuna), want het was een prachtig boek. Ik wist dat omdat ik het al had en ook al had gelezen. Een beetje een teleurstelling, maar mijn eigen boekhandel bracht uitkomst. Een mailtje was voldoende om de volgende dag langs te mogen komen om het om te ruilen. Superservice! Ik graaide mijn boekenbon mee en sprong op de fiets.

In de winkel ben ik echt alle kasten en tafels langsgelopen. Het eerste boek dat ik uitkoos als omruilboek werd Pachinko. Een boek dat al langere op mijn leeslijstje staat en wat ik een waardige vervanging vond voor Stella Fortuna. Daarna wilde ik wat uitkiezen om mijn boekenbon te gebruiken. Ik had Hars al in de handen, tot ik twee boeken tegen kwam die ik ook graag wilde lezen: Crazy rich asians en Het wonderlijke verhaal van de man die naar Zweden fietste voor de liefde en zo bleef Hars achter voor een volgende keer.

Helemaal happy fietste ik weer naar huis. Mijn nieuwe schatten hebben een mooi plekje gekregen bij de rest van de ongelezen boeken (-_-).

En toen stond er nog een klein bedrag op de bon en dat heb ik besteed aan een van de debuten van shortlist: Laura H. Het lijkt me leuk om ze alle vijf shortlist debuten te lezen en deze ontbrak nog.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Mijn dank is voor Hebban en Bookstore day, die het mogelijk maakten om nog een (paar) keer te shoppen. Mijn dank is ook voor de Bilthovense boekhandel en boekhandel de Kler die ervoor zorgden dat ik nog meer mooie boeken kon uitkiezen. En mijn dank is voor mijn man die nooit zeurt over het feit dat het huis nu toch wel erg vol boeken staat.

Nu staat er nog 3 euro op mijn bon, het shoppen is bijna gedaan. Wie heeft er nog een goeie ebook tip voor de laatste 3 euro?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post