Er was eens… Overig Mijn eigen minibieb

Mijn eigen minibieb

In een artikel over een vergeten boek en een verdwenen boek, schreef ik al dat ik genoeg boeken had om een eigen minibieb te beginnen. Met een handige man en veel Corona tijd is het nu gerealiseerd!

Minibiebs

Minibiebs, ik ben er gek op. Op verschillende plaatsen hier in mijn gemeente staan of hangen kleine kastjes met boeken om te lenen, om mee te nemen, te ruilen en te lezen. Ik kan het nooit laten om even te kijken of er een titel bij zit die ik nog heel graag wil lezen. Maar met de hoeveelheid boeken die ik in huis heb, kan ik die kastjes ook zelf wel vullen. Helemaal nu de kringloop dicht is en ook de vrijemarkt van koningsdag en de Amnesty-boekenmarkt zijn geannuleerd, stapelen de boeken zich hier in huis op.

Mijn handige man sprong er direct bovenop toen ik het noemde. Een leuk project voor de lockdown! Hij zocht en vond op internet een beschrijving en vervolgens was hij dagen achtereen bezig met het maken van het kastje. Afgelopen zondag was het klaar en hebben we het samen in de voortuin geplaatst. Gelijk een serie boeken erin gezet (en maar gluren of er al boekenliefhebbers kwamen kijken). Het is leuk om te ontdekken of er wat weg is, en ook leuk om te kijken of er wat bij is gekomen. Dat laatste is gebeurd, maar helaas is het veel ouwe meuk. Komende week maar wat wisselen. Meuk eruit en weer wat modernere boeken erin, anders komt er niemand meer terug voor een tweede keer.

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn nieuwe aanwinst! Weer een wens op boekengebied af kunnen vinken.

Ga jij weleens kijken als je een minibieb ziet? En neem je dan wat mee?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post