Er was eens… Overig Het goede voornemen voor 2017

Het goede voornemen voor 2017

Twee jaar geleden zijn we verhuisd, van vlak bij een winkekcentrum naar veel verder weg van datzelfde centrum. het scheelde me ontzettend in mijn portemonnee,  want ik hoefde niet meer een heel winkelcentrum door om bij de supermarkt te komen. De winkeliers zullen mijn verhuizing wel betreurd hebben….

Internet aankopen deed ik wel af en toe, en een ebook was zo binnengehaald. Dat was het begin van een verzameling ebooks die heel wat pagina’s inhoud vullen op de ereader. Het is dan ook tijd voor een drastisch besluit:

Voorlopig koop ik geen boeken meer! (Ja echt… denk ik.)

Met meer boeken in mijn “nog te lezen lijstje” dan welke ik ooit nog weglezen kan, is er naast het werkelijke lezen ook een onstilbare honger voor het willen hebben van boeken.
Elke keer als ik een boek voorbij zie komen, nieuw of oud, dan krijg ik een onbedwingbare behoefte om te hebben hebben hebben. Soms is het alleen de kaft dat me triggerd, soms is het juist het verhaal of anders de een aanbeveling van iemand anders dat me doet likkebaarden, maar hebben zal ik het! Het lezen van hetzelfde boek is zelfs van ondergeschikt belang! Niet onbelangrijk maar op het moment van willen hebben is er maar één ding nog in mijn hoofd aanwezig, kopen NU.

Een tijd geleden was er een enquête hier op Hebban. Oa over het aantal boeken dat je koopt. Ik heb dat geheel naar waarheid ingevuld,  dacht ik.
Eenmaal verzonden dacht ik er nog eens over na. Zoveel boeken koop ik toch niet? Nee, fysieke boeken niet, maar ebooks is een ander verhaal.
Zo ontvang ik elke maand tien ebooks bij een abonnement.  Heerlijk, ik hoef er niets voor te doen, die komen vanzelf. Soms hele goeie en recente boeken, soms een paar draken en soms een onbekend juweeltje. Dag zijn dan 120 boeken per jaar. Oeps, die was ik even vergeten.

En dan een van mijn grote vrienden op internet, de site met het dikke blauwe mannetje, met een enorm assortiment ebooks. Kennelijk ben ik een trouwe klant, want er valt regelmatig een emailtje in de mailbox. Trouwe klant, 2,50 korting op uw volgende bestelling. En wie kan dat nou weerstaan? (ik niet) Je bent toch een dief van je portemonnee als je dat laat lopen?
“O kijk dat is een mooi boek, en als ik gelijk 3 of 4 koop, dan krijg ik nog meer korting.”
Ka-ching, rekening weer een stukje geslonken, boekenplank weer een stukje voller. (Een hele geduldige virtuele boekenplank, daar kan een hele hoop op). En zo handig, ze gaan via wifi zo je reader op! Klaar om binnenkort tot vergeten boek te worden bestempeld.

En als je nu denk dat er door mij al genoeg is gekocht, nee dus. Want ik heb een paar weken geleden nog een leuke site ontdekt, het ebookalarm, elke dag staat daar een boek in de aanbieding. Bind me vast, want ik ben daar slecht tegen opgewassen. En zo komt het dat ik ook daar regelmatig een ebook aanschaf. Het geeft me zo’n goed gevoel, dat shoppen.  (Hmm dat klinkt niet goed, maar ach, dat ik boekverslaafd was, dat wist ik toch al.)

Maar nu ga ik toch maar eens kijken wat ik allemaal heb, me even minder laten verleiden tot nieuwe aankopen. Tenslotte komen er in januari weer tien abonnement boeken binnen en die verdienen het ook om te worden gelezen.

Mijn  ‘goede’ voornemen voor 2017 is dan ook: eerst maar eens mijn ntl lijstje wegwerken of opschonen,  ereader nalopen, ebooks lezen en daarna pas weer wat nieuws kopen!

**pling**, email van mijn dikke blauwe internet-vriend: hierbij 2,50 korting op uw volgende aankoop!
“had ik niet nog een ebook nodig? De verborgen universiteit deel 3 is nu extra voordelig! Die wilde ik toch zo graag gaan lezen?”
(Deel 2 is nog ongelezen, maar ach…),
Welkom nieuw ebook, mijn voornemen betreft tenslotte 2017.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post