Er was eens… Overig Goede voornemens

Goede voornemens

Zo af en toe scroll ik weer even langs de blogs die ik heb geplaatst. Dat is best leuk en soms zelfs verrassend. Zo kwam ik de eerste blog van 2019 tegen met daarin mijn blog goede voornemens. 

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Goede voornemens

Ai, goede voornemens. Had ik die gemaakt? Ik was ze alweer vergeten en met enige verontrustende gevoelens opende ik de blog. Er kwam een kleine zucht van verlichting toen ik zag dat ik me voornam om me niet zoveel voor te nemen.

Het belangrijkste was wel: Lees meer uit eigen kast. Eitje zou je zeggen, maar met de aanvoer van nieuwe boeken voor recensies e.d. valt het nog niet mee om die stroom volgens planning te lezen en er over te schrijven en er dan ook nog een paar uit eigen kast tussen te proppen. Maar als ik terug kijk op de afgelopen maanden is het toch geen slechte score: Er zijn bijna twintig boeken uit eigen kast (cq e-reader) gelezen. Gelukkig lezen we voor de Feelgood Club ook veel uit eigen kast, dus die lijn zet wel door.

Ik ben verder slechts een paar keer bij de kringloop geweest voor nieuwe aanvoer en heb me ook maar een paar keer laten verleiden door ebook aanbiedingen. Eigenlijk ben ik best trots op mezelf. 

Het Engelse boek

Maar voor ik mezelf al te enthousiast op de rug klop, ik had nog een voornemen. Een keer per kwartaal een boek in het Engels lezen en dat ben ik ietsiepietsie vergeten. Maar ik kan nog een inhaalslag maken en voor de helft van het jaar om is er twee gelezen hebben. Ik voeg de daad bij het woord en leg er direct een klaar. Dat is gelijk een stok achter de deur, want het is een geleend exemplaar en staat hier al best heel lang in de kast.

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

En zo begint de planning voor mei alweer vorm te krijgen. Ik heb het alweer gezien, ik hoef me op boekengebied nog niet te vervelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post