Er was eens… Overig De herontdekking van de ebieb

De herontdekking van de ebieb

Het gebeurt me niet vaak, maar ik had gisteravond niet zoveel zin om te lezen. Dat had te maken met het feit dat ik net een boek had uitgelezen en dat een ander boek me niet zo wilde boeien. Ook lag ik uitgeteld op de bank na een dag buiten in de zon en wat tuinierswerk. En dus pakte ik mijn tablet en ging wat rondsurfen.

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Ook het internet surfen kon me niet boeien, het was allemaal een beetje saai. Ineens bedacht ik me dat ik maar eens tussen de boeken van de ebieb moest gaan neuzen. Niet dat ik niets meer te lezen had, maar gewoon om eens te kijken wat ze eigenlijk allemaal aanbieden. En daar ging ineens een wereld voor me open.

Op de eerste pagina zie je gelijk een lijstje met boeken die nieuw zijn opgenomen. Ook is er een boek van de dag, altijd leuk om een tip te lezen. Daarna volgen diverse boekenlijstjes op genre: Spanning, Literatuur & klassiekers, Chicklit & romantiek, Biografie & waargebeurd, Gezondheid & psychologie en Fantasy & scienefiction, waarna je weer door kan klikken om het gehele assortiment in dat genre te bekijken.

Eenmaal doorgeklikt zijn er weer een tweetal tips en ook weer nieuwe lijstjes, bijvoorbeeld debuutromans. Of je klikt weer door naar alles en dat zijn er veel! Bij literatuur & klassiekers zijn dertig pagina’s gevuld met 5210 te lenen ebooks! Alle boeken zijn te lenen als je lid bent van de bieb. Er is nog wel verschil in lezen op de ereader, lezen op de tablet, smartphone of pc. Wie leest op de tablet of smartphone kan een app downloaden. Het gekozen boek kan daar dan worden opgehaald en gelezen (werkt zeer prettig). Er kan ook worden gelezen op PC of laptop en als laatste keuze is er lezen op ereader wat gaat via een downloadlink (niet uitgeprobeerd).

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Gisteravond heb ik dus het hele assortiment binnen literatuur & klassiekers doorgespit en dat was de ideale invulling voor mijn luie -hang op de bank- avond. Ik kwam hele interessante titels tegen, nieuwe titels van recent uitgegeven boeken, totaal onbekende titels, maar ook titels van boeken die ik zelf recent heb aangeschaft. Dat was gelijk een leermomentje: Volgende keer toch eerst even checken bij de online bieb!

Omdat ik te lui was om een notitie boekje te pakken heb ik de -wil ik lezen- titels nog niet genoteerd, maar ik ga vanavond gewoon nog een keer door de lijst (tenzij ik toch een lekker boek heb en daarin verdwijn). Eén titel heb ik wel in de app gezet. Het is Verlangen naar chocolade, van Care Santos. Het is een titel die ik al eens eerder was tegengekomen toen ik voor de Feelgood Club spot een lijstje maakte met boeken over chocola. Wie weet is dat het boek dan, waar ik vanavond mee op de bank schuif. Straks maar even uit voorzorg wat chocola in huis halen….

4dbc3d12e6fef6bf28dbf81d0e7cc1ee.jpg

Leen jij weleens een ebook bij de online bieb? 

d026fd1e7c3cb61065b4a5bccc8abe5c.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post