Er was eens… Overig Blog 1: De leeschallenge

Blog 1: De leeschallenge

Niet verwacht er ooit 1 te maken, maar nu is die er dan toch, mijn blog nr 1.
En waarom? Omdat ik een lees-challenge ben aangegaan op Hebban.nl.

Al mijn hele leven lees ik boeken, en hou alles netjes bij in een notitie-boekje. Snel een titel terugzoeken is na al die jaren niet meer echt handig. Af en toe lees ik een boek en heb dan zo iets van; “He, dat is bekend..”. Een tool om terug te vinden wat ik heb gelezen was dus zeer wenselijk. 
Zo vond ik een site, waar heel eenvoudig boekenplanken konden worden aangemaakt, en hopla, alle boeken ingevoerd. Opgelost.
Mijn tweede wens was een overzicht van een bepaalde volgorde van series. Omdat nou in diezelfde boekenplanken te zetten was niet ideaal, en zo kwam ik op Hebban.nl. Ook hier bleek het eenvoudig om boekenplanken aan te maken en zo stonden ook de series netjes online.

Daarna ben ik me eens gaan verdiepen in de sites waar ik mijn boeken had neergezet, en dat was ontzettend leuk. Recensies, interviews, achtergronden, zoveel leuke en interessante informatie over boeken en auteurs. Met als gevolg dat ik elke dat de site afstruin naar nieuwtjes. Een hele nieuwe wereld is voor me opengegaan, met als extraatje ook nog give aways en leesclubs, het was als thuiskomen.

En daar was dan ook de lees-challenge voor 2016; “Hoeveel boeken verwacht ik de gaan lezen in 2016? Daag jezelf uit”. O, wat een heerlijk idee, 85 boeken, dat moet voor mij te doen zijn.
En vervolgens kwamen er ook nog 50 categorieën online, voor nog meer uitdaging. Ik moet zeggen dat de voorpret al het halve werk is. Wat heerlijk om die categorieën door te spitten en er boeken bij te zoeken. Leuk is het om commentaren en voorstellen van andere lezers te lezen. Ik kan bijna niet wachten om te gaan beginnen.

Maar waarom dan een blog?
Met een blog wil ik nu gaan bijhouden in welke categorieën ik een boek heb gelezen, waarom ik het boek heb gekozen en wat ik er van vond. Gewoon omdat dat leuk is. Op mijn leesplank staan inmiddels 18 boeken.

Maar eerst een paar dagen op reis (boeken mee, gelukkig staan die op een e-reader), dan kerst, oud en nieuw en dan de challenge-2016. Het nieuwe jaar kan goed beginnen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post