Er was eens… Boekenuitjes,Overig Terug naar de bibliotheek

Terug naar de bibliotheek

Weet je het nog, vroeger konden we gewoon op de fiets stappen en naar de winkels rijden en daar naar binnen stappen voor de boodschappen. Of naar de bibliotheek, verdwalen tussen de boeken en net dan ene boek in de kast zien staan wat je altijd al eens wilde lezen….. Het waren mooie tijden.

00d6922042ea8d041c19c3b9036bc399.jpg

Toen kwam Corona, een gemeen, vals en gevaarlijk virus. In het hele land sloten winkels de deuren en ook de bibliotheken gingen op slot. Geen gedwaal en gespeur meer tussen de hoge kasten vol leesvoer, maar op de computer de digitale bibliotheek in. Een geweldig alternatief, maar toch is het net niet het echte.

Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en de maatregelen van #blijfthuis, was je handen en houdt afstand lijken hun vruchten af te werpen. Mensen komen uit de schuilkelders en ontdekken opnieuw hoe mooi het buiten is, en zo rustig. Met die rust zal het dan ook snel zijn gedaan als het gewone leven weer op gang komt, maar het heeft ook zijn voordelen. Een ervan is dat onze bibliotheek de deuren weer heeft geopend.

Gister was de eerste dag en ik stond in de startblokken. Hoewel mijn huis volstaat met ongelezen boeken, had ik het echt nodig om weer eens de bibliotheek te bezoeken en ik stapte op mijn fiets. Mijn verwachting was een rij voor de deur tot het einde van de straat, maar dat was niet het geval. Ik kon zo naar binnen. Handen in de desinfecterende gel en een mandje. Een mandje! Waarom waren die niet altijd al in de bieb, echt ideaal. Ik volgde de pijlen die op de grond waren uitgezet (leuk speurtocht!) en ging rechtstreeks op de kasten af waar ik moest zijn. Thuis had ik een selectie gemaakt van de boeken die ik wilde halen. (Reserveren is nog niet mogelijk). Het eerste boek vond ik snel, de tweede ook, maar bij de derde was er alleen een gat tussen twee boeken. “Mijn”boek was net voor mijn neus vandaan geleend. Ik besloot om dan maar langs de kasten te gaan lopen op zoek naar een alternatief. Ik vergat dat ik alleen die drie boeken wilde halen en weer snel buiten wilde zijn. Maar omdat het toch niet druk was heb ik rustig aan gedaan en nog twee andere boeken uitgekozen.

Met een tas vol boeken en een zeer tevreden gevoel fietste ik terug naar huis. “Je hebt zeker weer boeken opgehaald“, was de eerste reactie die ik thuis kreeg. En met een big smile kon ik antwoorden: “Ja, de bieb is weer open, daar moest ik naar toe“, en ik settelde me op de bank met de geleende boeken. Een klein geluksmomentje op deze dag.

00d6922042ea8d041c19c3b9036bc399.jpg

Laten we met z’n allen blijven nadenken in wat we doen zodat die Corona niet opnieuw zo’n invloed krijgt op ons leven. Dan blijven de winkels, restaurants, theaters en bibliotheken open en kunnen we weer veilig genieten van onze vrijheid.

Is bij jou de bibliotheek alweer open en ben je er al geweest?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post