Nieuwe boeken

Lezen voor de lijst betekent verplicht lezen voor mijn dochter. Verplicht? Ja, voor school. Dat klinkt toch vreselijk? Gelukkig heeft ze een boeken gekke moeder en dan komt het wel goed.

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Mijn dochter is 17 en leeft voor plezier. Dat betekent bellen met vriendinnen, snapchat en netflix. School moet nu eenmaal en dat is soms ook best gezellig, alleen ‘moet’ je daar zoveel. Tja…
Zo ook het lezen voor het vak literatuur en dat valt niet mee als je maar een keer per jaar een boek uitleest op vakantie. “Mam, ik moet een boek gaan lezen en het moet vertaald zijn!” (Je ziet het, ‘moet’), “Welke moet ik gaan lezen?. En moeders, boekengek (en gewoon gek) stortte zich vervolgens op lezen voor de lijst. De keuze was niet eens zo moeilijk. “The hate you give, ga die maar lezen, daar heb ik zoveel over gehoord”. 

Het was wel ok geloof ik. En wat doet moeders dan? Die regelt het boek dan ook maar direct. De bieb had het liggen en ik haalde het op. Thuis bleef het liggen, het werd niet gelezen. Na drie weken maar een verlenging. En weer bleef het liggen, tot een week geleden het boek open ging en ze gelijk door het verhaal werd gegrepen.

Helaas was de bieb er wel klaar mee, ze wilden het boek terug want de tweede termijn was voorbij en er was inmiddels een reservering voor het boek. Maar ja, het was nog niet uit. Wat nu?

Buiten was het mooi weer en ik zag het als een mooie kans om eens lekker naar de kringloop te fietsen! Wat een goed plan, met een valide reden tussen de boeken sneupen! Helaas was de eerst kringloop dicht op maandag. De tweede was wel open, maar daar was het boek van Angie Thomas niet. Die kans was ook klein, maar nu ik er toch was….
Voor mezelf had ik vervolgens mazzel. Als eerste trok ik het dikke boek Het kaartenhuis uit het rek. Een boek dat vorig jaar ergens mijn aandacht trok, maar wat lastig te krijgen is (of tegen een hoofdprijs op internet). Als tweede Het tulpenvirus van Danielle Hermans plus een Margaret Atwood – Het stenen matras en als klap op de vuurpiijl Hart van inkt van Cornelia Funke. Stralend stond ik bij de kassa.

Maar ja, mijn dochter zat nog zonder boek. Dus via de bieb (boek teruggebracht) door naar de boekhandel en een nieuwe paperback voor haar gekocht. Zij blij en ik blij. Door die nieuwe versie van het boek ontdekte ze dat het boek inmiddels ook is verfilmd, nu maar hopen dat ze toch gaat lezen en niet alleen de film gaat kijken….

9615c3b1dc1bd1e855d5295923231cc3.jpg

Mijn maandag was een mooie dag, mijn boekenkast is weer aangevuld en een uitdaging ligt op de loer, wat O dat boek Het Kaartenhuis dat trekt maar dat wordt geen makkie. Misschien maar een projectje van maken.
Wordt vervolgd…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post