Er was eens… Boekenuitjes High tea met Irma Joubert

High tea met Irma Joubert

Er zijn weken dat er weinig gebeurt op boekengebied en dat ik moet zoeken naar een onderwerp voor mijn blogs. Maar er zijn ook weken waarin zoveel gebeurt, dat ik tijd tekort kom om het allemaal mee te maken.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Dit is dus zo’n week.

– zaterdag Amsterdam: live leesclub Stefan Brijs
– zondag Utrecht: Boekenmarkt en Hebban live
– dinsdag: 50+ beurs, lezing Charles den Tex en Marelle Boersma
– donderdag: High tea met schrijfster Irma Joubert
 zaterdag: 50+ beurs met Daphne Deckers en Griet Op den beeck

Ik doe het mezelf aan om al die boekendingen af te lopen, maar het is allemaal zo leuk!

High tea bij Luden

Gister was ik dus in Utrecht, een plaats die ik goed ken omdat ik er heb gewoond. Toch had ik nog nooit van Luden gehoord. Het zit dan ook in een deel van Utrecht waar ik nog niet eerder was geweest. Luden is een hotel-restaurant op het Janskerkhof en serveert oa High tea.

Het begon met een oproepje van uitgeverij Mozaiek op Facebook, nog geen week geleden, waarin drie lezers werden uitgenodigd voor een High tea met de Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert. Ik hou erg van haar boeken, hoewel ik nog maar drie van heb gelezen. Het zijn dikke boeken met een hoop geschiedenis en verschillende verhaallijnen die samen komen. Twee jaar geleden ben ik met Helma bij een lezing geweest. Toen was ze ‘on tour’ in Nederland ter promotie van haar boek: Het meisje uit het verscholen dorp. Ze kan zeer boeiend vertellen en haar Zuid Afrikaans is goed te verstaan en te begrijpen en heeft een bepaalde charme zoals ze haar verhaal verteld.

Een oproep voor een High tea midden in de week, op zo’n korte termijn leverde niet heel veel aanmeldingen op. Toch waren het er mee dan drie. Groot was dan ook de verrassing dat ik mocht komen. Ik heb nog nooit een high tea meegemaakt en deze was bijzonder. Samen met Corine van Uitgeverij Moziek en lezeressen Erika en Ina en natuurlijk Irma Joubert hebben we heerlijk gegeten en over van alles gekletst. De twee uur waren om voor we er erg in hadden.

We sloten af met het uitwisselen van foto’s en gingen vervolgens weer ieder ons eigen weg. Uitgeverij Mozaiek bedankt voor deze unieke kans. Nu is het alleen nog wachten tot het derde deel uit de trilogie van Joubert uitkomt.

2d21b3f843e7d2cf4c2688b5e404c6b2.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post