Amnesty boekenmarkt 2019

Ging ik de afgelopen jaren nog met gepast geld op zak naar de Amnesty boekenmarkt, zodat ik me nog enigszins in kon houden, heeft de vooruitgang de markt ook bereikt en kan er nu gepind worden. Dan ga je met het idee “ik koop maar weinig, want inmiddels heb ik alles al’ en dan loopt het toch weer uit de hand.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

De Amnesty boekenmarkt

Ik kijk er elk jaar naar uit: De Amnesty boekenmarkt, een plaatselijke boekenmarkt die in een paar weken dozen vol boeken inzamelen om deze op één zaterdag per jaar te verkopen voor 2 euro per boek, en alles ten gunste van Amnesty. Ik lever in de weken voorafgaand aan de markt mijn overtollige boeken in, om minstens zoveel weer mee naar huis te nemen als de markt er is. Het ging nu dus ook niet anders dan de voorgaande jaren.

Wensen

Op mijn telefoon heb ik inmiddels een klein lijstje met boeken die ik graag zou willen hebben, Gewoon omdat ik ze graag een keer wil lezen, maar omdat het via de bieb niet lukt (dan moeten ze ineens weer terug…  zo vervelend!) en ik ze dus graag zelf in de kast wil hebben staan. Vorig jaar vond ik 22-11-1963 van Stephen King. En die ligt inmiddels al een jaar (ongelezen) in de kast. Maar dat geeft niet, het komt echt wel een keer aan bod.

Mijn boekenbuit van 2019:

Deze keer vond ik eindelijk het tweede deel van Harry Potter in het Engels! Alle andere delen heb ik inmiddels (helaas niet allemaal dezelfde uitvoering), maar deze ontbrak nog. Chamber of secrets is in the pocket.

Het boek waar ik deze keer eigenlijk voor ging: De naam van de wind – Patrick Rothfuss lag niet bij de fantasy waar ik als eerste naar toe ging. Ik vond in die dozen wel twee boeken uit de Erfgoed serie: Oudste en Erfenis. Aangezien ik Eragon al heel lang heb, en onlangs Brisingr bij de kringloop vond, raakt deze serie ook aardig compleet.

Groot was mijn verrassing toen toch alsnog ik een mooi exemplaar van De naam van de wind tussen de romans ontdekte: Missie geslaagd! Dit is een boek dat mijn zoon (!) me had aangeraden en dat ik uit de bieb had geleend. Helaas kreeg ik het bij lange na niet uit, maar nu kan ik het op mijn eigen tempo gaan lezen.

En ik trof een exemplaar aan van Wees onzichtbaar van Murat Isik. Menig keer meegedaan aan winacties, tig keer mee in handen gestaan in de boekwinkel. maar het boek bleef me ontglippen. Nu dan toch in de kast.

Boeken die koos dankzij Hebban

Een aantal boeken die ik nu heb meegenomen, koos ik uit omdat ik er op Hebban iets over had gelezen. De drie Maria’s van Lluis Llach is eens een winactie geweest. Het boek sprak me meteen aan, maar het lot viel niet op mijn naam. Volle bloei van Hetty Kleinoog kreeg ontzettend veel vijf sterren reacties bij uitkomen, wat een vertekend beeld gaf omdat het wel hele gezellig recensies waren. Maar mijn aandacht was getrokken en nu ga ik het zelf lezen en beoordelen.
Ook Selma van Carolijn Visser had ik hier voorbij zien komen, maar ook elkers op social media. Ik kon het niet laten liggen, het verhaal lijkt me erg mooi, en tot slot Stoner van John Williams wat een beetje een gok is. Zo vaak iets van gezien en eigenlijk werd ik er niet zo door getrokken. Nu stond er iemand naast me en zei: Dit is zo’n mooi boek, moet je lezen. Dus hop op de stapel, voor de 2 euro kan ik me er geen buil aan vallen dacht ik zo.

Hebban Challenge XXL

Twee boeken vielen me op en heb ik meegenomen omdat ze op de top 25 lijstjes van Sander en Daphne staan. Ik rouw van jou van Jonathan Tropper. Daarvoor non nooit van deze schrijver gehoord en nu lagen er twee boeken van hem op de markt. En Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beek nam ik mee omdat het een van de favorieten van Daphne is en ik het ook wil lezen.

Gewoon leuk

Tot slot nog een paar boeken waarvan ik weet dat ik ze leuk ga vinden. De Joop te heul omnibus van Cissy van Marxveld. Lekker ouderwets en gewoon plezierig lezen. Chanel chic van Lauren Weisberger, ik heb al meer uit die serie en die is gewoon om te smullen. Alles is zoals het zou moeten zijn van Daphne Deckers. Die heb ik al een keer gelezen, maar ik weet er niet zoveel meer van, maar aangezien het boek wordt verfilmd, wil ik het toch nog wel een keer lezen. Het is een mooie gebonden uitgave en kan naast haar andere boeken in mijn kast.

Een onbekend boek

En dan sluit ik mijn aankopen af met een boek dat ik niet kende. Maar aangezien ik een beetje in een ‘bijen’ periode zit, vond ik dit wel een mooie aanvulling. Het heet De bijen en is van Laline Paull. Het is een roman over (ja echt), Bijen! en het leven in een bijenkast. Net even op Hebban gekeken en zo te zien is het een goede keus.

68e4dda3538a4eb20c1445f1e58540cc.jpg

Eigenlijk zou ik mijn ochtend spenderen aan een blog met statistieken, het is een blog over mooie nieuwe (tweedehandse) boeken geworden. Ach, zolang ik met boeken bezig ben, ben ik tevreden.

45749fe2512ec76d27c70a52acad97fe.jpg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post