Er was eens… Boekenuitjes Amnesty boekenmarkt 2017

Amnesty boekenmarkt 2017

Ieder jaar organiseert Amnesty International een boekenmarkt in het centrum van mijn woonplaats. Al weken voor de verkoopdag, zamelen ze boeken in en sorteren alles in bananendozen om in juni op de boekenmarkt te verkopen. Alle opbrengsten komen ten goede aan Amnesty.

Elk jaar is het in juni, en vaak treffen ze het niet zo met het weer. Grote stukken plastic liggen klaar om de dozen met boeken af te dekken. Het is zo sneu als zo’n goed initiatief verregent.
Na weken van mooie en warme dagen, waren de voorspellingen voor deze zaterdag opnieuw weer niet zo best. Gelukkig stelde de gemeente een leegstaand winkelpand beschikbaar voor deze boekenmarkt. 

Vorig jaar had ik veel mooie boeken kunnen kopen en ook nu stond ik om 9 uur paraat. Samen met een hoop andere boekenliefhebbers was het heerlijk snuffelen, bekijken, lezen en kopen. Naast de stapels boeken die er nog stonden thuis, staat er een nieuw stapeltje naast.

– Hugo Claus – de Metsiers
– Kate Mosse – de Bruidskist
– Frank Krake – Menthol
– Elizabeth Noble – De Leesclub
– Daphne Kalotay – Russische winter
– Elin Hilderbrand – Een prachtige dag
– Titania Hardie – Het Rozen Labyrinth
– Paola Calvetti – Voor liefde zie de letter L
– Rabih Alameddine – De Vertellers
– Michaela DePrince – Ze noemden me duivelslind
– Kiera Cass – dwarsligger De selectie, de Elite, de One, 3 in 1

Voor mij dus een zeer geslaagde dag. En dat het nu regent? Ach goed voor de plantjes en ik kan lekker binnen zitten en lezen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post